Jockes fiffiga potatis!

Jockes fiffiga potatis
Att laga potatis är, i mångas ögon, ett ganska besvärligt värv. Först ska den skrubbas och skalas, och sen ska den stå på spisen i en evighet, men får inte koka för länge, för då blir den geggig. Det finns visserligen potatisskalningsmaskiner, men de är dyra och otympliga och tar plats i köket. Vad många inte känner till, är att de redan har en kombinerad potatisskalningsmaskin och potatiskokare i tvättstugan. Just det: tvättmaskinen.
Tvättrumman fungerar enligt samma princip som en vanlig potatisskalningsmaskin; de smutsiga potatisarna skrubbas under förtvätten mot den skrovliga väggen tills jord och skal är bortslitna. Under huvudtvätten "kokas" de nu renskrubbade potatisarna i 90-gradig värme, vilket är tillräckligt för att de ska mjukna.

Recept;
1. Lägg de smutsiga, råa potatisarna i tvättmaskinen.
2. Starta maskinen på 90-gradersprogrammet. Ha inte tvättmedel i tvättmedelsfacket, utan häll istället i ungefär en msk salt.
3. Vill du ha vanliga kokta potatisar, så avbryt programmet före centrifugeringen, och plocka ut de skalade, kokta knölarna.
4. Vill du ha pressad potatis, så sätt ett durkslag under avloppet, och låt sen programmet gå hela vägen. När maskinen är färdig har du en fin liten hög med pressad potatis i durkslaget.
5. Vill du hellre ha potatismos, så häll ca 1 dl mjölk i sköljmedelsfacket och ställ en vanlig kastrull under avloppet.

Kom ihåg att boka tvättstugan i god tid före middagen.

Kommentarer
Postat av: Angelica

hah fy vad äckligt :P

2010-02-10 @ 18:25:35
URL: http://petterssonangelica.blogg.se/
Postat av: Angelica

sv: undra hur fan man ens kom att tänka på det :P

2010-02-10 @ 18:41:23
URL: http://petterssonangelica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0